ЮРИСТ ДЛЯ БІЗНЕСУ

Якісні юридичні послуги від досвічених адвокатів та юристів - Київ

Роль аутсорсингу в правильній підготовці первинних документів

Важливість підготовки первинної документації часто недооцінюють бізнесмени-початківці. Тим часом, це єдиний аргумент для вирішення спорів з контрагентами. І не тільки!

Важливість первинної документації в податковій сфері

аутсорсингПервинну документацію можуть зажадати для перевірки податкової дисципліни на підприємстві. Це документи, що підтверджують обсяг витрат компанії.

Перша ж позапланова перевірка вашого підприємства покаже, наскільки ретельно і правильно була підготовлена первинна документація. Самі підготували всі документи (з помилками)? Готуйте гаманець!

Неправильне заповнення первинних документів (не так, як зазначено в нормативно затверджених формах і зразках, що містяться в правових документах) - це, як мінімум, штраф. Або довгі судові розгляди, додаткові витрати на адвокатів і важке доведення того, що ваше підприємство працює за всіма встановленими правилами і господарські операції були реальними, а не фіктивними.

Готуємо первинні документи правильно

Призначення первинної документації - відображення особливостей проведених операцій з точним їх описом. Зовнішня і внутрішня первинна документація - необхідні складові успішного і правильного ведення бізнесу. При цьому підготовку всіх первинних документів можна поділити за стадіями:

  • обговорюються умови угоди, в результаті юрист здійснює складання контракту, який підписується сторонами, і за зразком формується рахунок, на підставі якого здійснюється оплата послуг або товарів;
  • проводиться оплата за фактом угоди, при цьому в обов'язковому порядку зберігаються підтверджуючі документи. Наприклад, виписки з розрахункового банківського рахунку або касові чеки / ордери;
  • на етапі отримання товару (послуг) підтверджуючими документами стають товарні чеки, акти виконаних робіт або накладні.

Аутсорсинг при підготовці документів

Допомога консультантів в підготовці первинної документації - це недороге оптимальне рішення для невеликих компаній на початковому етапі становлення бізнесу. Для великих компаній це невід'ємний елемент зовнішнього аудиту.

Вигідніше скористатися допомогою досвідченого запрошеного фахівця. Це стовідсотково гарантує відсутність помилок. Штатний бухгалтер і юрист для невеликих фірм - це накладно. При цьому правильність оформлення та підготовки документації не гарантується.

Інша справа - допомога зовнішнього консультанта, який дорожить своєю репутацією. Наприклад, бізнес часто для правильного складання бухгалтерських документів вдається до бухгалтерського аутсорсингу. Нерідко фірми також використовують юридичний і правовий аутсорсинг для забезпечення господарської діяльності - спільно з бухгалтерським або ж як самостійний напрямок.

В будь-якому разі, і те й інше дає свої плоди - відсутність у підприємства проблем і істотна економія часу для розвитку свого бізнесу.

Про нас

Інтернет-ресурс ЮРИСТ ДЛЯ БІЗНЕСУ містить інформацію про юридичні послуги, про наш мегаполіс, публікації на правову тематику. Матеріали сайту носять інформаційний характер і підтримується групою, до якої входять досвідчені адвокати та юристи. Безпосередньо юридичні послуги можуть також надаватися юридичними компаніями, адвокатськими бюро, об'єднаннями чи адвокатами Києва, Київської області або інших регіонів України.

Наше місцезнаходження